Financovanie a riadenie vybraných vysokých škôl - Chlebuš, Jakub; Vítek, Leoš, 1970-; Vašinová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práca porovnáva hlavné vedúce pozície na verejných vysokých školách v ČR, na Slovensku a v Rakúsku. Začiatok práce je venovaný terciárnemu vzdelávaniu, miere návratnosti do vzdelávania a hodnoteniu kvality vysokých škôl. Ďalej nasleduje popis štruktúry vysokého školstva vybraných krajín, obsahová analýza národných dotačných politík a kvantitatívna komparácia výdajov do terciárneho vzdelávania. V poslednej časti sú vypracované profily deviatich vybraných verejných vysokých škôl a ich komparatívne zhrnutie.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses