Návrh modulu domácí péče pro okresní nemocnici - Michálková, Aneta; Potančok, Martin; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou poskytování domácí péče v ČR obecně a návrhu její podpory v nemocničním zařízení. Jejím cílem byl návrh modulu domácí péče pro okresní nemocnici s ohledem na potřeby nemocnice a národní strategii. Součástí cíle byla také reflexe současného stavu národní strategie v oblasti domácí péče a případný návrh na úpravu. Zhodnocení probíhalo za využití dostupných dokumentů Ministerstva zdravotnictví ČR a dalších relevantních komentářů k aktuálnímu stavu domácí péče v ČR. Pro vytvoření návrhu byla definována domácí péče jakožto předmět řešené problematiky, nemocniční informační systém jakožto prostředí pro jeho nasazení a také již existující softwarová řešení. Realizace návrhu byla provedena za pomoci kombinace metodik Design Science Research a MMDIS. Výstup samotný byl vytvořen s využitím metodik UML pro definici požadavků a BPMN pro zobrazení navrhovaných procesů modulu. Ten byl rozdělen do dvanácti částí: Založení nového pacienta, Registrace pacienta, Přerušení domácí péče, Přehled pacientů domácí péče, Vytvoření ošetřovatelské dokumentace, Sestavení medikace, Plánování návštěv, Realizace návštěvy u pacienta, Kompletace poukazů, Analýza dat – reporting, Hodnocení kvality a Zaměstnanci.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses