Potenciál značky Herbal Essences se zaměřením na udržitelnost. - Španihelová, Pavla (2020)
Bakalářská práce se zabývá udržitelností a jeho potenciálem pro firmu Procter & Gamble. Pozornost je kladena zejména na značku Herbal Essences. V teoretické části je vysvětlena problematika udržitelnosti, udržitelného rozvoje a společenské odpovědnosti firem. V části praktické je seznámení se společností Procter & Gamble a jsou nastíněny aktivity v oblasti udržitelnosti. Dále je zde uskutečněna analýza dotazníkového šetření, jejíž výsledky slouží jako základ pro určení slabých a silných míst značky Herbal Essences. Ze získaných poznatků výzkumu a SWOT analýzy jsou navržena doporučení pro firmu Procter & Gamble a konkrétně značku Herbal Essences. Hlavním přínosem práce je zhodnocení potenciálu přírodní vlasové kosmetiky v nadcházejících letech a prostoru pro růst značky Herbal Essences. Tento potenciál růstu jak pro celý segment, tak i značku samotnou byl vyhodnocen jako kladný, stejně tak jako přístup zákaznic vlasové kosmetiky k přírodnímu typu tohoto typu produktů.