Potenciál značky Herbal Essences se zaměřením na udržitelnost. - Španihelová, Pavla; Svobodová, Hana, 1961-; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zabývá udržitelností a jeho potenciálem pro firmu Procter & Gamble. Pozornost je kladena zejména na značku Herbal Essences. V teoretické části je vysvětlena problematika udržitelnosti, udržitelného rozvoje a společenské odpovědnosti firem. V části praktické je seznámení se společností Procter & Gamble a jsou nastíněny aktivity v oblasti udržitelnosti. Dále je zde uskutečněna analýza dotazníkového šetření, jejíž výsledky slouží jako základ pro určení slabých a silných míst značky Herbal Essences. Ze získaných poznatků výzkumu a SWOT analýzy jsou navržena doporučení pro firmu Procter & Gamble a konkrétně značku Herbal Essences. Hlavním přínosem práce je zhodnocení potenciálu přírodní vlasové kosmetiky v nadcházejících letech a prostoru pro růst značky Herbal Essences. Tento potenciál růstu jak pro celý segment, tak i značku samotnou byl vyhodnocen jako kladný, stejně tak jako přístup zákaznic vlasové kosmetiky k přírodnímu typu tohoto typu produktů.
Vedoucí práce: Hana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses