Mezigenerační úroveň finanční gramotnosti obyvatel České republiky - Štoll, Martin (2020)
Práce se zabývá srovnáním finančních znalostí obyvatel rozdělených na mladší do 30 let a starší nad 30 let. Byla využita kvantitativní metoda sběru dat, konkrétně pomocí dotazníku. Kromě primárních dat byla do práce zahrnuta i data z výzkumu, který byl proveden na přelomu let 2015/16 zadaný OECD a MFČR. Data byla využita pro účely srovnání s vlastním výzkumem. Výzkum přinesl zjištění vysokého nárůstu vědomostí mladší generace oproti předchozím výzkumům. Jedním z možných důvodů je tlak na výuku finanční gramotnosti a zároveň zapojení soukromého sektoru do celorepublikového vzdělávání v této oblasti.