Mezigenerační úroveň finanční gramotnosti obyvatel České republiky - Štoll, Martin; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Práce se zabývá srovnáním finančních znalostí obyvatel rozdělených na mladší do 30 let a starší nad 30 let. Byla využita kvantitativní metoda sběru dat, konkrétně pomocí dotazníku. Kromě primárních dat byla do práce zahrnuta i data z výzkumu, který byl proveden na přelomu let 2015/16 zadaný OECD a MFČR. Data byla využita pro účely srovnání s vlastním výzkumem. Výzkum přinesl zjištění vysokého nárůstu vědomostí mladší generace oproti předchozím výzkumům. Jedním z možných důvodů je tlak na výuku finanční gramotnosti a zároveň zapojení soukromého sektoru do celorepublikového vzdělávání v této oblasti.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses