Vliv syndromu vyhoření na osobnost středoškolského učitele - Korb, Adam (2021)
Práce zkoumá povědomí o duševní hygieně a příčinách syndromu vyhoření u učitelů na středních školách. Zabývá se způsoby prevence a vypořádávání se se syndromem vyhoření a popisuje, jak obecně učitelé vstřebávají každodenní situace, se kterými se setkávají ve školním prostředí. Cílem je navrhnout optimální formu duševní hygieny. Tato problematika je předmětem šetření praktické části. Vyhodnocení vychází ze zkoumání vybraného učitele po dobu jednoho týdne.