Ztráta pracovního nadšení u učitelů na obchodních akademiích - Janovský, Jakub (2020)
Diplomová práce zahrnuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje pojmy související s problematikou učitelství, motivace, stresu a syndromu vyhořením. V praktické části je představen a následně zhodnocen výzkum na vybraných středních školách. Cílem diplomové práce je zjistit, zda existuje vazba mezi délkou praxe a ztrátou pracovního nadšení učitelů na vybraných obchodních akademiích, zjistit jaké jsou stěžejní důvody ztráty pracovního nadšení a na základě těchto zjištění navrhnout možná řešení tohoto problému.