Investičná analýza Siemens AG - Kredatus, Kristián (2020)
Diplomová práca je zameraná na fundamentálnu analýzu spoločnosti Siemens AG. Pozostáva z troch kapitol zameraných na globálnu fundamentálnu analýzu, odvetvovú analýzu a analýzu spoločnosti. Globálna analýza skúma vzťah medzi spoločnosťou a vybranými makroekonomickými veličinami. Kapitola venovaná odvetvovej analýze vymedzuje odvetvia, v ktorých spoločnosť pôsobí a analyzuje ich z pohľadu životného cyklu, citlivosti na hospodársky cyklus a regulácie. Posledná kapitola sa zameriava na ocenenie spoločnosti za použitia modelov Free-Cash-Flow-to-Firm a dividendového diskontného modelu.