Analýza vývoje cen zemědělské půdy v České republice - Krůta, Aleš (2020)
Cílem této bakalářské práce je vymezit rozdíly úřední ceny zemědělské půdy a její tržní ceny. Jak v teoretické oblasti, tak i v praktické. Dále vymezit, jak se půda bonituje a výpočet bonitované půdně-ekologické jednotky. Co ovlivňuje tržní cenu půdy a její nabídka a poptávka. V praktické části naváži na předpoklady z teoretické části a na konkrétních příkladech popíši regionální rozdíly cen zemědělské půdy. Dále také vývoj tržní ceny zemědělské půdy od roku 1993. Očekávaným čtenářem práce jsou lidé se zájmem o zemědělství, ale i například lidé z oboru oceňování zemědělské půdy.