Analýza vývoje cen zemědělské půdy v České republice - Krůta, Aleš; Podškubka, Tomáš, 1982-; Poborský, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je vymezit rozdíly úřední ceny zemědělské půdy a její tržní ceny. Jak v teoretické oblasti, tak i v praktické. Dále vymezit, jak se půda bonituje a výpočet bonitované půdně-ekologické jednotky. Co ovlivňuje tržní cenu půdy a její nabídka a poptávka. V praktické části naváži na předpoklady z teoretické části a na konkrétních příkladech popíši regionální rozdíly cen zemědělské půdy. Dále také vývoj tržní ceny zemědělské půdy od roku 1993. Očekávaným čtenářem práce jsou lidé se zájmem o zemědělství, ale i například lidé z oboru oceňování zemědělské půdy.
Vedoucí práce: Tomáš Podškubka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses