Využití statistických metod v hodnocení datové kvality - Sládek, David (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku kvantifikace datové kvality. Datová kvalita je téma, na který by měl být brán ohled před jakýmkoli statistickým výzkumem, neboť analýzy vystavené nad nepřesnými, zkreslenými, nebo neúplnými daty nemusejí podávat zobecnitelné závěry. K tomuto účelu je pro rychlé vyhodnocení datové kvality datové sady navržen princip měření pomocí takzvaného indexu datové kvality (DQI).Druhá část práce se zaměřuje na praktické využití DQI v registru pacientů s roztroušenou sklerózou (ReMuS) a tvorbě uživatelské aplikace, která umožňuje vyhodnocení DQI širší veřejnosti.