Ocenění klienta v bankovní organizaci - Šárka, Jakub (2020)
Práce se zabývá možnostmi ocenění klienta v bankovní organizaci na základě klientské aktivity. Cílem je navrhnout takový systém, který klienta ohodnotí a zajistí propagaci výsledků do okolního světa. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány metody na zjištění hodnoty klienta, jako je RFM, CVM či CLV a dále popsány ukazovatele zákaznické spokojenosti NPS. Dále je popsána aktuální situace na finančním trhu z produktových dimenzí uvažovaných v práci. V praktické části jsou řešeny otázky, jaká data lze použít a kde jej získat. Dále je popsán způsob jejich vyhodnocení a dostupnosti jak pro pracovníky organizace, tak pro její klienty. V poslední části jsou i stanoveny finanční mantinely na základě vyhodnocených statistik.