Zajišťovací účetnictví v rozsahu IFRS 9 vs. české účetní předpisy - Kabelka, Filip; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je popsat možnosti řízení rizik pomocí využití zajišťovacího účetnictví z pohledu Mezinárodních a Českých účetních standardů. První část práce je věnována teoretickému vymezení finančních nástrojů, derivátů a samotného zajišťovacího účetnictví. V této části jsou zároveň porovnány teoretické rozdíly mezi zmíněnými dvěma standardy. V druhé části je následně na skutečném podniku aplikováno zajišťovací účetnictví. V této části jsou demonstrovány již konkrétní rozdíly mezi standardy.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses