Transformace hierarchicko-byrokratické korporace na agilní organizaci - případová studie - Dvořáková, Šárka; Jiřinová, Kateřina; Naňková, Ivana Judita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem diplomové práce je formou případové studie zanalyzovat průběh transformace tradiční korporace na agilní organizaci a definovat výzvy, se kterými se zaměstnanci během transformace potýkali (výzvami jsou myšleny obtížné či složité situace). Teoretická část vysvětluje základní pojmy a přináší dosavadní poznatky v oblasti fungování organizací na základě hierarchie a byrokracie, agilního přístupu, zavádění agilních metodik do organizací a procesu změny. Praktická část slouží k zodpovězení výzkumných otázek pomocí kvalitativního výzkumu, který je založen na zúčastněném pozorování, hloubkových rozhovorech a analýze vybraných dokumentů zkoumané organizace. Diplomová práce přináší vhled do průběhu první fáze agilní transformace, ke které ve zkoumané organizaci došlo. V závěru práce jsou identifikovány výzvy, kterým zaměstnanci v průběhu transformace čelili, a dopady změny na fungování organizace. Přínos této práce spočívá ve zhodnocení průběhu transformace samotnými zaměstnanci zkoumané organizace. Poznatky a zjištění mohou posloužit jako zpětná vazba zkoumané organizaci a zároveň jako ponaučení pro další organizace, které zavedení agilního přístupu teprve zvažují.
Vedoucí práce: Kateřina Jiřinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses