Rozšíření metodiky MMSP v oblasti odhadování pracnosti testování - Bukovjanová, Aneta; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce „Rozšíření metodiky MMSP v oblasti odhadování pracnosti testování“ se zabývá metodami odhadování pracnosti testování. Hlavním cílem práce je představení dostupných metod odhadování pracnosti testování a následné zapracování vybraných metod do Metodiky pro malé softwarové projekty. Dílčími cíli je charakteristika odhadu, vytvoření přehledu metod odhadování pracnosti testování a volba metod k detailnějšímu popisu. Dalším dílčím cílem je navrhnout rozšíření Metodiky pro malé softwarové projekty. S tímto cílem se pojí poslední dílčí cíl ověření zmíněného rozšíření v praxi. První kapitola obsahuje rešerši zdrojů využitých pro tuto práci. Druhá kapitola charakterizuje, co odhad znamená. Dále popisuje, proč je odhadování pracnosti důležité. První část této kapitoly se zabývá odhadováním pracnosti softwarových projektů a závěr kapitoly již charakterizuje samotné odhadování pracnosti testování. Další kapitola obsahuje přehled dostupných metod odhadování pracnosti testování. Poté jsou vybrány dvě nejvýznamnější metody, které jsou detailně popsány. Následně se práce stručně zaobírá metodikou OpenUP a metodikou MMSP. V další části je vytvořen návrh rozšíření metodiky MMSP o novou úlohu odhadování pracnosti testování. V poslední části je tento návrh ověřován na projektu v praxi.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses