Využití sociálních sítí pro podporu inovací v podnicích - Konoshenko, Evgeny (2020)
Daná diplomová práce je zaměřena na možnosti využití sociálních síti pro podporu inovací v podnicích. Hlavním cílem této práce je objasnění problematiky inovací v podnicích, ukázání možností podpory inovačních aktivit v podnicích prostřednictvím využití sociálních sítí a následné navržení konceptu webového portálu, prostřednictvím kterého lze podpořit inovační činnosti konkrétní organizace. Daný cíl je naplněn vydefinováním termínů, které jsou spojené se sociálními sítěmi, médii a inovacemi, popisováním možností podpory činnosti podniků prostřednictvím sociálních sítí, následujícím představením na trhu dostupných sociálních sítí pro podporu inovací v organizacích, provedením analýzy konkurenčního prostředí společnosti Blue-Pool s.r.o. a předvedením prototypu webového portálu pro podporu inovací v podniku Blue-Pool s.r.o.Hlavními přínosy dané práce je vymezení oblastí, ve kterých podniky mohou využívat sociální sítě pro podporu vlastních činností, sestavení přehledu dostupných sociálních sítí pro podporu inovací v podnicích a návrh konceptu webového portálu pro podporu inovací v podniku, který působí v oblasti informačních technologií.Teoretická část diplomové práce obsahuje úvod do tématu sociálních médií a sociálních sítí, dále následuje úvod do problematiky inovací v kontextu podniků, ve kterém jsou popsány pojmy související s tématem práce. Následující kapitoly teoretické části práci jsou věnovány možnostem využití sociálních sítí pro podporu podnikových činností a inovací. Na konci této části je sestaven přehled dostupných sociálních sítí pro podporu inovací v podnicích.Praktická část této práce je zpracována na základě informací o činnosti IT podniku Blue-Pool s.r.o., soustřeďuje se na prozkoumání charakteristik společnosti, provedení analýzy jejího