Aplikace pro řízení koňské stáje - Kořínek, Lukáš (2020)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem aplikace pro řízení koňské stáje. Práce je rozdělena do logických částí podle procesu vývoje podle metodiky MMSP.V analytické části je provedena analýza podobných aplikací. Dále jsou analyzovány požadavky a případy užití v aplikaci. Dále jsou vybrány vhodné technologie na základě analýzy. Práce je unikátní tím, že využívá programovací jazyk Swift i na serverové straně. Práce analyzuje a porovnává 3 nejvíce používané server-side frameworky jazyka Swift. V části implementace se implementují jednotlivé části systému jako aplikace a server, kde detailně popisuji jednotlivé třídy, principy a problémy se kterými jsem se setkal při implementaci. V části testování jsem výsledný systém otestoval podle metodiky MMSP. Poslední kapitolou je nasazení, kde popisuji, jak jsem systém nasadil.Hlavním cílem práce je vytvořená aplikace se serverovou částí a výsledek porovnávání server-side frameworků.