Strategická analýza Městského kulturního střediska Dobřany - Hulánová, Natálie; Boukal, Petr, 1962-2022; Špička, Jindřich, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Předmět této bakalářské práce představuje strategická analýza vybrané neziskové organizace, Městského kulturního střediska Dobřany. V teoretické části jsou popsány metody analýzy okolí i vnitřních zdrojů společnosti s důrazem na rozdíly mezi ziskovým a neziskovým sektorem. Praktická část následně tyto nástroje aplikuje na příspěvkovou organizaci za účelem identifikace jejích externích příležitostí a ohrožení a interních silných a slabých stránek. Cíl práce spočívá ve formulaci strategie pro úspěšnou budoucí činnost. Z provedených analýz bylo vytvořeno několik doporučení k zajištění dlouhodobé prosperity, jmenovitě zavedení benefitů kompenzujících nižší monetární ohodnocení, nábor zaměstnanců se znalostmi IT technologií v reakci na postupující digitalizaci, zvýšení míry autarkie a diverzifikace zdrojů financování, a nakonec rozšíření nabídky služeb zaměřením se na seniory a téma udržitelnosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses