Stanovení odhadu pracnosti implementace úlohy Business Intelligence. - Holub, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce na téma "Stanovení odhadu pracnosti implementace úlohy Business Intelligence" se věnuje formulaci metody pro odhadování složitosti, resp. pracnosti návrhu datového modelu dimenzionálního charakteru ve fázi předprojektové přípravy, tedy v době, kdy nejsou formulovány obchodní či uživatelské požadavky a nelze tak navrhnout finální dimenzionální model. V první části práce je nastíněna problematika dimenzionálního modelování a funkčních bodů a je navržena vlastní metoda hodnocení složitosti a pracnosti navrhovaného datového modelu. Ve druhé části práce je pomocí navržené metody řešena aplikovaná úloha. Formou případových studií je opakovaně ověřena použitelnost navržené metody, která umožňuje určit předpokládanou složitost a pracnost navrhovaného datového modelu a také umožňuje hodnotit již existující implementovaný datový model.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses