UX design konkrétní mobilní aplikace - Samus, Viktoriia; Čermák, Radim; Zbořil, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem UX designu pro mobilní aplikaci zaměřené na upravování fotografií s využitím aktuálních metod a technik tvorby UX designu. Teoretická část této diplomové práce shrnuje informace o pojmech uživatelského prožitku a oblastí souvisejících s jeho tvorbou. Dále práce popisuje specifika v designu pro mobilní telefony oproti desktopovým zařízením. Velkou součástí teoretické častí je analýza uznávaných modelů designového myšlení, ze kterých autor vymezil nejhlavnější fáze v procesu UX designu. Následně autor popisuje techniky příslušné k jednotlivým fázím tohoto procesu. Hlavním cílem teoretické práce je sestavení komplexního postupu použitelného pro tvorbu UX designu mobilní aplikace v praktické části.Hlavním úkolem v praktické části je vytvořit uživatelsky přívětivý UX design pro mobilní aplikaci zadavatele a přehledně ukázat využití technik představených v teoretické častí. Daná práce může sloužit jako přehled a vodítko při tvorbě UX designu mobilních aplikací pro začinající UX designery.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses