Vizualizace dat na webové platformě - Pešava, David (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá vizualizací dat na webové platformě. Na toto téma nahlíží po stránce teoretické i praktické. Obsahem teoretické části je vymezení základních pojmů datové vizualizace, vývoj tohoto oboru od prvopočátku až po současnost a popis jednotlivých vizualizačních prvků. Prvky jsou popsány včetně základního dělení a využití buď samostatně, nebo v přidaném kontextu k dané problematice. Druhá část práce se věnuje popisu vývoje webové aplikace pro vizualizaci dat z akciového trhu a praktické realizaci. Obsahuje technickou specifikaci, postup vývoje a detailní popis funkcí. Funkce této aplikace slouží k získání dat o akciích a jejich následné vizualizaci, která může proběhnout souhrnně, nebo samostatně. Z tohoto důvodu je k dispozici široká škála dat a vizualizačních prvků. Výsledkem je funkční, přehledná a moderní webová aplikace pro vizualizaci dat akciového trhu a zhodnocení daných technologií pro použití.