Vizualizace dat na webové platformě - Pešava, David; Karkošková, Soňa; Smolníková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá vizualizací dat na webové platformě. Na toto téma nahlíží po stránce teoretické i praktické. Obsahem teoretické části je vymezení základních pojmů datové vizualizace, vývoj tohoto oboru od prvopočátku až po současnost a popis jednotlivých vizualizačních prvků. Prvky jsou popsány včetně základního dělení a využití buď samostatně, nebo v přidaném kontextu k dané problematice. Druhá část práce se věnuje popisu vývoje webové aplikace pro vizualizaci dat z akciového trhu a praktické realizaci. Obsahuje technickou specifikaci, postup vývoje a detailní popis funkcí. Funkce této aplikace slouží k získání dat o akciích a jejich následné vizualizaci, která může proběhnout souhrnně, nebo samostatně. Z tohoto důvodu je k dispozici široká škála dat a vizualizačních prvků. Výsledkem je funkční, přehledná a moderní webová aplikace pro vizualizaci dat akciového trhu a zhodnocení daných technologií pro použití.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses