Transformace formátu SDAT-xml do formátu XBRL - Stejskal, Jiří; Gála, Libor, 1965-; Bubeník, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této práce je návrh prototypu transformace SDAT-xml do formátu XBRL. Připravený prototyp je vytvořený v jazyce XSLT. Pro naplnění cíle této práce je popsána oblast výkaznictví se zaměřením na oblast EIOPA Solvency 2. Pro oblasti výkaznictví jsou také popsány způsoby prezentace požadavků na sbíraná data a jsou popsány charakteristiky transformovaných formátů. Dále jsou popsána specifika obou transformovaných formátů, analyzovány jejich syntaktické a sémantické rozdíly a na základě toho jsou vytvořeny požadavky na transformaci. Na základě požadavků na transformaci je vytvořen návrh prototypu transformace. Závěr práce je věnován komentovaným ukázkám transformačního kódu v návaznosti na jednotlivé požadavky a následné testování vytvořených výstupů a jeho výsledky. Vytvořený prototyp je vzorem, který je s přizpůsobením konkrétním požadavkům použitelný v praxi.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses