Byznys plán a technologická specifikace projektu Online lékař - Dusbaba, Matěj; Bruckner, Tomáš, 1974-; Pop, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Projekt Online lékař je zaměřen na shromažďování zdravotních dat, zejména pak s pomocí nositelných zařízení pro naplnění jejich plného potenciálu ve zdravotnictví. To vše v kombinaci s mobilní aplikací, která pomůže k přesnější, rychlejší a hlavně vzdálené diagnostice stavu pacienta. Díky tomu zvyšuje rychlost a dostupnost lékařské péče a snižuje personální, materiální a další náklady. Výše uvedené platí pro pacienty ve všech stádiích onemocnění – preventivním, akutním i chronickém.Cílem práce je definovat celý produkt Online lékař po jeho logické i technologické stránce a jeho byznys model tak, aby se z něho mohl stát v budoucnu reálný projekt. Aby bylo možné představit reálnou hodnotu práce například investorům, bude podpořena kvalitativním výzkumem, ve kterém potenciální uživatelé interagují s drátěným modelem aplikace. Výsledkem je ucelený byznys plán, technická specifikace, drátěný model aplikace a výsledek výzkumu, který mimo jiné potvrzuje funkčnost řešení. V závěru je uveden i seznam nadcházejících kroků, které posunují tuto teoretickou práci do reálného světa.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses