Strategická analýza společnosti DEICHMANN-OBUV s.r.o. - Beránková, Kateřina; Špička, Jindřich, 1981-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat strategickou analýzu společnosti DEICHMANN OBUV s.r.o. a to k 1. 3. 2020. Práce je rozdělena do dvou částí. První část vysvětluje teoretické pojmy a postupy pro vytvoření strategické analýzy společnosti. Praktická část začíná představením společnosti a pokračuje analýzou vnějších a vnitřních faktorů pomocí metod, které byly představeny v teoretické části. Nejprve je použita PESTLE analýza, pomocí které je analyzováno makrookolí společnosti. Pro identifikaci vlivů v mikrookolí společnosti je pak použit Porterův model pěti sil. Dalšími použitými metodami jsou hodnototvorný řetězec, VRIO analýza a finanční analýza, které analyzují vnitřní zdroje společnosti. Nakonec je použita SWOT analýza, která zjednodušeně shrnuje výsledky předcházejících analýz. Výstupem práce je poskytnutí doporučení a podnětů pro vedení společnosti.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses