Zavedení modulu umělé inteligence do konkrétní fungující aplikace - Zahálka, Jiří (2020)
Předmětem této diplomové práce je zavedení umělé inteligence do konkrétní aplikace. Konkrétně se jedná o zavedení strojového učení pro doporučení amerických akcií na základě interakcí uživatelů. Výsledné zavedení je dostupné v mobilní aplikace pro iOS, která byla pro účely této práce vytvořena. Tato práce je strukturována do sedmi kapitol, které postupně naplňují dílčí cíle. V první kapitole jsou popsány důležité pojmy pro zavedení modulu umělé inteligence. V druhé části jsou popsány jednotlivé části modulu umělé inteligence. Zejména služba Amazon Personalize, která poskytuje doporučení pro konkrétní uživatele na základě vytrénovaného modelu strojového učení. Ve třetí kapitole je popsán aktuální stav aplikace před zavedením modulu. Zejména jednotlivé komponenty, které využívá mobilní aplikace pro iOS. Ve čtvrté kapitole jsou popsány jednotlivé kroky zavedení modulu umělé inteligence. V páté kapitole je popsán stav po zavedení modulu a změny, které musely být provedeny v jednotlivých komponentech tak, aby uživatel obdržel výsledná doporučení. V šesté kapitole jsou popsány změny, které souvisí se zavedením modulu. V poslední kapitole jsou zmíněny přínosy zavedeného modulu. Zavedení modulu v rámci této práce je vyhodnoceno jako úspěšné.