Implementace simplexové metody ve VBA - Bernasová, Lucie; Sekničková, Jana; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zabývá implementací revidované simplexové metody ve Visual Basic for Applications. Cílem práce je rozšíření programu pro grafické řešení úloh vícekriteriálního lineárního programování o algoritmus simplexové metody, který zefektivní prohledávání množiny základních přípustných řešení úlohy. Práce navazuje na diplomovou práci ing. Nebesové, ve které je optimální řešení hledáno pomocí metody hrubé síly. Zároveň se implementováním nového algoritmu rozšíří sféra využití tohoto výukového programu, kdy zobrazení odpovídajících simplexových tabulek může být využito při studiu optimalizačních metod. Implementací v programu Microsoft Excel je zaručena dostupnost aplikace studentům.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses