Analýza rizika strategického záměru společnosti ATEK s.r.o. - Fiala, Adam; Špička, Jindřich, 1981-; Syrová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Cílem diplomové práce je sestavení finančního plánu společnosti ATEK s.r.o. na základě předchozí analýzy rizik, které mají vliv na implementaci strategického záměru a navržení opatření pro ošetření těchto rizik. V teoretické části práce jsou shrnuty metodiky a nástroje strategické analýzy a strategického řízení podniku s důrazem na analýzu rizika, které jsou v praktické části následně aplikovány na analyzovanou společnost. V praktické části je nejprve společnost ATEK představena a jsou formulována její strategická východiska, včetně hlavního finančního cíle. V části věnované strategické analýze je zkoumáno prostředí podniku pomocí PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil, analýzy VRIO a finanční analýzy, na základě čehož jsou následně identifikovány silné a slabé stránky podniku a příležitosti a hrozby jejího okolí. Poté je sestaven finanční plán podniku na následujících pět let, který zohledňuje nejvýznamnější rizikové faktory v podobě třech scénářů vstupujících do matematického modelu simulace Monte Carlo. Výsledkem simulace je grafické znázornění míry pravděpodobnosti, se kterou společnost dosáhne formulovaných strategických cílů. Závěrem práce jsou navrženy způsoby pro ošetření identifikovaných rizik.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses