Cenová a úhradová regulace v sektoru zdravotnických prostředků - Hášová, Kateřina; Soukup, Jindřich, 1955-; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem cenové a úhradové regulace v sektoruzdravotnických prostředků poskytovaných na poukaz. Tento segment trhu prošel v roce 2019největší změnou za dvě desetiletí, a to novelou zákona o veřejném zdravotním pojištění. Cílempráce bylo zhodnocení této problematiky v širším kontextu a kriticky posoudit podmínky danénovelou. Zdrojem pro práci byla odborná literatura, legislativa, zápisy ze schůzí Komise prokategorizaci a úhradovou regulaci a výroční zprávy pojišťoven. Z literární rešerše,makroekonomických analýz dalších zemí a analýzy novely bylo zjištěno, že má pozitivní dopadna většinu stakeholderů, vede k větší transparentnosti podnikatelského prostředí a zvyšujeefektivitu prostředků čerpaných z veřejného zdravotního pojištění. V neposlední řadě vznikKomise pro kategorizaci a úhradovou regulaci zdravotnických prostředků zlepšil proces tvorbyúhrad.
Vedoucí práce: Jindřich Soukup
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses