Finanční a strategická analýza vybraného podniku (Nestlé Česko s.r.o.) - Michálková, Tereza (2020)
Cílem diplomové práce je zpracování finanční a strategické analýzy společnosti Nestlé Česko s.r.o. v časovém období 2014–2018. Práce je rozdělena na dvě části – metodickou a praktickou. První zmíněná se zaměřuje na vymezení významu a objektů finanční a strategické analýzy. V rámci finanční analýzy jsou popsány její uživatelé, zdroje a konkrétní uplatňované metody a nástroje. Strategická analýza obsahuje analýzu okolí a analýzu vnitřních zdrojů a schopností podniku. V praktické části jsou představené metody aplikovány a jednotlivé výsledky zhodnoceny a porovnány s hlavním konkurenčním podnikem.