Finanční a strategická analýza vybraného podniku (Nestlé Česko s.r.o.) - Michálková, Tereza; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem diplomové práce je zpracování finanční a strategické analýzy společnosti Nestlé Česko s.r.o. v časovém období 2014–2018. Práce je rozdělena na dvě části – metodickou a praktickou. První zmíněná se zaměřuje na vymezení významu a objektů finanční a strategické analýzy. V rámci finanční analýzy jsou popsány její uživatelé, zdroje a konkrétní uplatňované metody a nástroje. Strategická analýza obsahuje analýzu okolí a analýzu vnitřních zdrojů a schopností podniku. V praktické části jsou představené metody aplikovány a jednotlivé výsledky zhodnoceny a porovnány s hlavním konkurenčním podnikem.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses