Podnikatelský plán pro společnost JEZ&SPI - Smolíková, Michaela (2020)
Cílem diplomové práce je zpracovat podnikatelský plán pro otevření nového designového hotelu se systémem self check-in/out společnosti JEZ&SPI ve městě Sušice a přesvědčit se tak o realizovatelnosti projektu a návratnosti vložených investic. Práce je rozdělena na tři části. První část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů podnik, podnikání a podnikatel a následně je přiblížen účel a struktura podnikatelského plánu. Druhá, metodologická část, zahrnuje výzkum metodou Focus Group. Praktická část je věnovaná tvorbě podnikatelského plánu včetně představení produktu, analýzy konkurence a rizik, marketingového a finančního plánu. Práce došla k závěru, že projekt je realizovatelný.