Osoby starší 50 let na trhu práce - Fojtů, Sára (2020)
Populace v České republice stárne a je třeba vypořádat se s úbytkem pracovních sil na trhu práce. Podobně jako v mnoha dalších vyspělých zemích i u nás představuje stárnutí populace jedno z nejaktuálnějších témat.Cílem této diplomové práce je na základě dostupných dat analyzovat současnou situaci na trhu práce z hlediska zaměstnanosti osob starších 50 let. Popsat možné důsledky vybraných variant opatření podporujících zaměstnanost na vývoj ekonomické aktivity těchto osob a vzájemně je porovnat.Zjištěné poznatky mohou sloužit jako podklad pro orientaci v problematice zaměstnanosti osob starších 50 let a pro výběr vhodných opatření, které budou mít příznivý vliv na vývoj ekonomické aktivity těchto osob.