Osoby starší 50 let na trhu práce - Fojtů, Sára; Průša, Ladislav, 1958-; Vychová, Helena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Populace v České republice stárne a je třeba vypořádat se s úbytkem pracovních sil na trhu práce. Podobně jako v mnoha dalších vyspělých zemích i u nás představuje stárnutí populace jedno z nejaktuálnějších témat.Cílem této diplomové práce je na základě dostupných dat analyzovat současnou situaci na trhu práce z hlediska zaměstnanosti osob starších 50 let. Popsat možné důsledky vybraných variant opatření podporujících zaměstnanost na vývoj ekonomické aktivity těchto osob a vzájemně je porovnat.Zjištěné poznatky mohou sloužit jako podklad pro orientaci v problematice zaměstnanosti osob starších 50 let a pro výběr vhodných opatření, které budou mít příznivý vliv na vývoj ekonomické aktivity těchto osob.
Vedoucí práce: Ladislav Průša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses