Analýza mobilních nástrojů podpory pro řízení harmonogramu plánovaných aktivit projektu v bankovním sektoru - Popek, Tomáš; Fortinová, Jana; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce má za cíl přednést a analyzovat jeden ze současných trendů, kterým je přechod na cloudové řešení, který je zaměřen na oblast projektového řízení v bankovní instituci. Realizace projektů probíhá v jakékoli organizaci ať už řízeně nebo intuitivně. V současné době je kladen velký důraz na optimalizaci podnikových nákladů a jedním z kroků je snížení fixních nákladů na pracoviště zaměstnance přechodem na sdílené pracoviště nebo na teleworking. Pro úspěšné dosažení tohoto cíle je nutné mít vhodný nástroj, který umožní projektovému týmu fungovat bez ohledu na použitou platformu nebo fyzické umístění pracovníka. Prvním hlavním cílem je tedy definování požadavků na nástroj, které vycházejí z praktických potřeb organizace. Následná analýza trhu s těmito nástroji umožňuje vybrat několik vhodných kandidátů, jež jsou následně detailněji prozkoumány a ohodnoceny dle předem daných hodnotících kritérií. Z tohoto srovnání je vybrán nástroj, který dosáhl nejlepšího hodnocení.Druhým hlavním cílem bylo sestavit proces implementace vybraného nástroje do libovolné bankovní instituce, ve kterém je nejprve sestaven proces implementace podle postupů vybrané organizace, jenž je následně generalizován tak, aby jej bylo možné použít i v jiných bankovních institucích.Závěrem je zhodnoceno dosažení stanovených cílů a je zde předložen pohled na možný vývoj v této oblasti, či případná omezení.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses