Finanční a strategická analýza vybrané banky - Kotal, Martin (2020)
Cílem této diplomové práce je finanční a strategická analýza vybrané banky. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na specifika bankovního sektoru v rámci odlišné činnosti, regulace a rizik. Zároveň obsahuje teoretické základy pro finanční a strategickou analýzu. V druhé části je nejprve charakterizována vybraná banka, následně je provedena finanční a strategická analýza zakončená shrnutím dosažených výsledků.