Finanční toky ve školství ČR - Šípoš, Martin (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou financování základních škol v České republice se zaměřením na platy pedagogů. V práci je kladen důraz na problematiku fluktuace učitelů a nedostatečné platové ohodnocení pedagogů, jak v porovnání s jiným zeměmi OECD, tak i v českém prostředí v porovnání s platy soukromého sektoru. Následně je v práci komparováno hospodaření dvou podobně velkých škol, jsou podrobněji analyzovány finanční účty, které mají vazbu na platy zaměstnanců škol.