Finanční toky ve školství ČR - Šípoš, Martin; Maaytová, Alena; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou financování základních škol v České republice se zaměřením na platy pedagogů. V práci je kladen důraz na problematiku fluktuace učitelů a nedostatečné platové ohodnocení pedagogů, jak v porovnání s jiným zeměmi OECD, tak i v českém prostředí v porovnání s platy soukromého sektoru. Následně je v práci komparováno hospodaření dvou podobně velkých škol, jsou podrobněji analyzovány finanční účty, které mají vazbu na platy zaměstnanců škol.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses