Rozbor politiky hesel v Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových - Mráz, Petr (2020)
Bakalářská práce „Rozbor politiky hesel v Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových“ se zaměřuje na zabezpečení přístupu do informačního systému Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Zabezpečení přístupu do systému představuje zranitelné místo každého informačního systému. Hlavním cílem této práce je vyhodnocení současného stavu politiky hesel v Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a navržení doporučení k posílení bezpečnosti v této oblasti. Prostředky využité k dosažení tohoto cíle jsou popis současných trendů politiky hesel, popis politiky hesel Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, získaný díky komunikaci s referenty oddělení Technické podpory a správy sítí, a dotazník rozeslaný mezi zaměstnance Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Tato práce popisuje současnou situaci politiky hesel v Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a vyústila navržením doporučení určených k posílení politiky hesel Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Přínosem této práce je doporučení k posílení politiky hesel v Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.