Strategická analýza podniku MAXIMA REALITY s.r.o. - Rejchrt, Matyáš (2020)
Cílem bakalářské práce je prostřednictvím vybraných metod strategické analýzy určit klíčové faktory ovlivňující pozici společnosti MAXIMA REALITY s.r.o. na trhu a navrhnout strategii vedoucí k lepšímu řízení podniku a zvýšení tržního podílu. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje charakteristiky použitých metod s odkazem na odbornou literaturu. Praktická část se věnuje aplikaci vybraných metod na danou společnost, přičemž je v této části využita PESTLE analýza, analýza Porterova modelu pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a SWOT analýza, která slouží jako výstup strategické analýzy. Závěrem jsou zjištění shrnuta a vydána strategická doporučení pro prosperitu podniku. Výsledná zjištění budou přínosné pro management, jakožto hlavního uživatele výstupů předložené analýzy.