Riziká IT outsourcingu - Vojnová, Lenka (2020)
Využívanie služieb tretích strán je bežnou súčasťou podnikania. Vývoj informačných technológií a informačných systémov podporuje trend outsourcingu IT. Outsourcing IT môže mať významný dopad na procesy, nastavenia a dáta v podniku. Riadenie spolupráce podniku a dodávateľa sa pritom mnohokrát opiera iba o rozhodnutia managementu podniku. Cieľom tejto práce je popísanie rizík, ktoré sa spájajú s outsourcingom IT a formulovanie konkrétnych odporúčaní pre riadenie rizík spojených s outsourcingom IT v podnikoch. Vychádzam pritom z rešerše odbornej literatúry, analýzy dát v rámci dvoch prípadových štúdií z reálneho života a vyjadrenia certifikovaného špecialistu auditu IT. Poznatky, ktoré sú zhrnuté v tejto práci môžu byť prínosom pre podniky, ktoré outsourcing IT už aktívne používajú, prípadne takéto zapojenie tretích strán zvažujú.