Audit bezpečnosti cloudu. - Toman, Jiří (2020)
Diplomová práce se zabývá analýzou rizik, která přináší provozování a umisťování technologií a služeb do cloudového prostředí. Při definici a klasifikaci rizik vychází práce z auditních rámců a doporučení od renomovaných mezinárodních auditorských institucí, norem, legislativy a zároveň z dlouholetých praktických zkušeností interních auditorů.Práce se dále zabývá vyhodnocením a prioritizací rizik, na jejichž základě byl proveden samotný audit interních cloudových služeb, které auditovaná společnost nabízí a poskytuje svým zákazníkům. Výsledkem tohoto auditu je pak již samotná závěrečná auditní zpráva včetně nálezů, doporučení a opatření.