Identifikace řidičů s nízkou a vysokou spotřebou paliva pro hetorogenní jízdní úseky - Panský, Jan; Zimmermann, Pavel, 1980-; Sobíšek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této diplomové práce je srovnání a identifikace řidičů nákladních vozidel s neočekávaně nízkou a vysokou spotřebou paliva s přihlédnutím k heterogenitě jízdních úseků, v kterých byla spotřeba paliva měřena. Nejprve je vyvinut prediktivní model, který jednotlivým jízdním úsekům přiřadí očekávanou spotřebu paliva. Na základě toho jsou identifikování a analyzováni řidiči, kteří se vyznačují neočekávaně nízkou, nebo vysokou spotřebou paliva s očištěním dopadu různých charakteristik jízdních úseků. V návaznosti na to jsou identifikovány proměnné charakterizující jízdní styl řidiče, které mají vliv na spotřebu paliva. Pro tyto proměnné jsou vyvinuty prediktivní modely, které predikují očekávanou hodnotu těchto proměnných pro různé jízdní úseky. Pro řidiče, pro které je spotřeba paliva neočekávaná, jsou porovnány odchylky hodnot proměnných charakterizujících jízdní styl od jejich očekávaných hodnot, ve snaze vysvětlit neočekávanou hodnotu spotřeby paliva.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses