NPS analýza loajality zaměstnanců - Belzová, Darina; Dlouhý, Martin, 1970-; Kuncová, Martina, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce je zaměřená na otázku ohledně NPS analýzy loajality zaměstnanců, která nahrazuje otázky z klasických průzkumů na dotazování spokojenosti. Průzkum probíhal v jedné velké společnosti v České republice v dubnu roku 2019. Mimo samostatnou analýzu jsou popsány jednotlivé způsoby dotazování. V teoretické části je vysvětlení metody NPS, popis metod z vícekriteriální analýzy, konkrétně při výběru kardinálních informací. Zaměřeno hlavně na metodu pořadí, bodovací metodu, metodu párového srovnání kritérií a metodu kvantitativního párového srovnání kritérií. V praktické části je vytvořen index spokojenosti pro korelaci NPS s otázkami z průzkumu a je vyřešeno, zda je možné, aby jedna otázka nahradila řadu jiných otázek. Práce shrnuje doporučení pro společnost, kdy může v budoucnu poskytovat dotazník pouze o jedné otázce.
Vedoucí práce: Martin Dlouhý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses