Vývoj UI na platformě iOS pomocí SwiftUI - Nejedlý, Jan (2020)
Tato práce se zabývá vývojem uživatelského rozhraní na platformě iOS a jejím cílem je popsat možnosti vývoje pomocí frameworku SwiftUI a porovnat ho s frameworkem UIKit. V první části práce jsou představeny pojmy UI, nebo UX, které jsou následně zasazeny do kontextu iOS architektury. Poté je v práci představen framework UIKit pro tvorbu uživatelských rozhraní na iOS. Na tuto kapitolu navazuje kapitola popisující framework SwiftUI, který tvoří alternativu k déle používanému frameworku UIKit. V poslední kapitole jsou tyto dva frameworky porovnány na praktickém příkladu.