Vývoj UI na platformě iOS pomocí SwiftUI - Nejedlý, Jan; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Král, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce se zabývá vývojem uživatelského rozhraní na platformě iOS a jejím cílem je popsat možnosti vývoje pomocí frameworku SwiftUI a porovnat ho s frameworkem UIKit. V první části práce jsou představeny pojmy UI, nebo UX, které jsou následně zasazeny do kontextu iOS architektury. Poté je v práci představen framework UIKit pro tvorbu uživatelských rozhraní na iOS. Na tuto kapitolu navazuje kapitola popisující framework SwiftUI, který tvoří alternativu k déle používanému frameworku UIKit. V poslední kapitole jsou tyto dva frameworky porovnány na praktickém příkladu.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses