Návrh a realizace řešení pro predikci Cash Flow s využitím Microsoft Power Platform - Ledinská, Monika (2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je potvrdit hypotézu, že Microsoft Power Apps lze využívat pro write-back v kombinaci s využitím technologie Microsoft SQL Server Analysis Services a reportingem v Microsoft Power BI. Předpoklad je ověřen na příkladu predikce cash flow. Prvním z dílčích cílů je prozkoumání možnosti propojení Power Apps, Power BI a Power Automate při přípravě reportu a write-back nástroje pro uživatele sledujícího výstupy v Power BI, a to včetně zhodnocení jednotlivých možností a omezení využití uvedených služeb. Dalším z dílčích cílů je realizace predikce cash flow s využitím vizualizací v nástroji Power BI. Posledním z dílčích cílů je zhodnocení celého řešení predikce cash flow s využitím nástrojů platformy Microsoft Power Platform. Výsledkem práce je funkční prototyp řešení pro predikci cash flow zasazený do kontextu současného reportingu vybrané společnosti a případné vyvrácení/ potvrzení základní hypotézy.Práce je určená zejména pro zájemce o nové koncepty řešení ve spojení s nástroji a službami Power BI, o možnosti zpětného zápisu do databáze (write-back) přímo ze sestavy Power BI, či pro uživatele zabývající se možností predikce cash flow v kontextu Business Intelligence bez využití matematických predikčních modelů. Vhodná je taktéž pro uživatele zkoumající nové technologie společnosti Microsoft Corporation.