Gamifikace v kamiónové přepravě - Kouba, Václav; Vondra, Zdeněk; Štorek, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou gamifikace a návrhu aplikace pro odvětví kamionové přepravy. V teoretické části je přiblíženo téma gamifikace, herních mechanismů a jejich přenosu do ostatních odvětví. Dále jsou zde přiblíženy ostatní aspekty gamifikace včetně psychologických. Teoretickou část uzavírá proces gamifikace a jak by měl vypadat. Druhá část je již praktická. Je zde představena firma, pro kterou je navrženo gamifikační řešení, a požadavky na aplikaci s diskuzí možného řešení. Návrh aplikace je zejména pro odvětví kamionové přepravy, ale s určitou mírou modifikace může být použit v kterémkoli odvětví podnikání. Nejprve je sestaven obecný návrh a prezentován jako obrazový výstup. V návaznosti na obecný návrh je sestaven návrh obohaceny o gamifikační prvky, dle požadavků a úsudku autora. Oba návrhy jsou prezentovány formou sitemap a wireframů. V závěru práce je výsledný návrh rozebrán pomocí SWOT analýzy a kriticky zhodnocen s výčtem aspektů, kterými je vhodné se zabývat v dalších krocích včetně doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Zdeněk Vondra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses