Analýza finanční gramotnosti studentů středních a vysokých škol - Jurková, Anna (2020)
Diplomová práce pojednává o finančním vzdělávání nejen v České republice. Cílem práce je poskytnout ucelený pohled na finanční vzdělávání, definovat základní pojmy související s finanční gramotností a analyzovat aktuální úroveň finanční gramotnosti studentů. První část diplomové práce se zaměřuje na význam finančního vzdělávání u nás i ve světě a objasňuje důležitost zvyšování finanční gramotnosti populace. Ve druhé části diplomové práce je analyzována úroveň finanční gramotnosti studentů provedená na základě dotazníkového šetření na českých středních a vysokých školách a jsou navrhnuta opatření pro další zvyšování úrovně finanční gramotnosti.